Křečík campbellův

6. srpna 2007 v 13:10 | Ráďa |  Druhy křečků
Křečík Campbellův [Phodopus sungorus campbelli] je svrchu šedohnědý s výrazným černým pruhem, který se táhne uprostřed hřbetu. Narozdíl od křečíka džungarského jsou proužky oddělující světlé zbarvení břicha od tmavšího hřbetu téměř neznatelné, nebo dokonce vůbec chybějí.

PŮVOD : střední Sibiř, Mongolsko, Čína
CHOV : jednoduchý, v párech i ve skupině, která se však k nově příchozím může chovat agresivně, březost 19-21 dní, 3-10 mláďat
TEPLOTA K CHOVU : velmi otužilý, pokud má úkryt, může býr i celoročně venku, ale nebělá jako podobný křečík džungarský

Na zimu jak už bylo zmiňováno křečík Campbellův nebělá, ale v zajetí se vyskytla již celá řada barevných mutací, uváděných do obchodů se zvířaty pod nejrůznějšími, často matoucími názvy. Stejně jako křečíci džungarští jsou křečíci Campbellovi vzájemně velmi tolerantní a žijí často v malých skupinách. bohužel se již totéž nedá říci o jejich snášenlivosti vůči chovateli, protože většina z nich neváhá použít ostré zoubky, pokud se jim zdá, že je jejich bezpečnost ohrožena.

Zvláštnosti : bývá agresivnější než ostatní křečíci, existují barevné mutace
obrázek z mé knížky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 lenka lenka | Web | 24. listopadu 2008 v 16:43 | Reagovat

pěkný křeček a hodně informací

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama